Τα πεπραγμένα της ΕΕΔΕ
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος παρουσίασε τα πεπραγμένα της εταιρείας, των πέντε Ινστιτούτων και των τεσσάρων Τομέων της. «Δεσμευόμαστε να διαμορφώσουμε την Οργάνωσή μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπίσει θετικά το μέλλον αυτής της Εταιρείας. Ενώ τόνισε πως το επόμενο έτος, το 2012, αποτελεί μια σημαντική χρονιά για την ΕΕΔΕ αφού γιορτάζουμε τα Πενήντα Χρόνια από την ίδρυση της και στοχεύουμε η χρονιά αυτή να αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω πορεία της» είπε αρχικά ο κ. Λαμπρινόπουλος και συνέχισε: «Η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, στην προσπάθεια τους να αναπτυχθούν βιώσιμα και να παίξουν τον ρόλο τους στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα εργαζόμενο, σε όποια βαθμίδα της ιεραρχίας και αν βρίσκεται, γιατί πιστεύουμε πως όλοι χρειαζόμαστε συνεχή επιμόρφωση, μα πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε να κτίσουμε εξ’ αρχής ένα πλαίσιο αρχών και αξιών πάνω στο οποίο θα κινηθούμε στο μέλλον και τέλος, θα είμαστε πάντα στην διάθεση της Πολιτείας για να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας για το καλό της χώρας. Θα είμαστε, όμως, και καλοπροαίρετα κριτικοί, σε όσα αποτελούν εμπόδιο για τη λειτουργία της οικονομίας, για την ευημερία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, απ’ όπου αυτά και αν προέρχονται».
Κύρια ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της ΕΕΔΕ ήταν η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τόνισε πως «ήρθε η στιγμή που πρέπει να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας σε όλα τα επίπεδα. Οι μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες και κρίσιμες. Και η κυβέρνηση οφείλει να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα και, με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και σιδερένια πειθαρχία, να προχωρήσει σε αυτό που πρέπει».
Σχετικά με τα θέματα της Παιδείας, η υπουργός ανέφερε πως... «ήταν σημαντικό να γίνει σχεδιασμός, να προχωρήσουμε σε αποφάσεις και όλα να γίνουν με σωστό και ήπιο τρόπο, ώστε να μπορούν να έχουν αποτελέσματα, γιατί πολλά και πολλές φορές δοκιμάστηκαν στην Παιδεία, όχι με τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Υπάρχει ανάγκη να αλλάξουμε τη λογική: κάθε χωριό και ΤΕΙ ή Πανεπιστημιακό τμήμα».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου... «υπάρχει τμήμα ΤΕΙ που έχει κόστος 42.000 ευρώ ανά φοιτητή, σε μια επαρχιακή πόλη, όταν το μέσο κόστος στο Harvard είναι 32.000 δολάρια», ενώ επισήμανε ακόμα πως: «Στις ιεραρχήσεις της διεθνούς κατάταξης της PISA, η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τα Πανεπιστήμιά μας έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στις ιεραρχήσεις τους. Ενώ υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό, πρόθεση και πολύ μεγάλη επένδυση, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο -και έχει να κάνει νομίζω με μια από τις βασικές αρχές, που εσείς πρεσβεύετε- είναι ότι σχεδιάζαμε επί πολλά χρόνια χωρίς να υπάρχουν πειστικά, αξιόπιστα και συνεχώς ενημερωμένα στοιχεία».
Η Γενική Συνέλευση της ΕΕΔΕ πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Χατζή, Γενική Γραμματέας ήταν η κ. Τζελίνα Καρελλά και έφοροι ο κ. Απόστολος Βλάχος και η κ. Άλεξ Γιέν.
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους απερχόμενους αντιπροέδρους του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ κ.κ. Σπύρο Δεσύλλα και Τζίνα Μαμιδάκη, στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα κ. Μίλτο Κοζάνη καθώς και στα απερχόμενα Μέλη κ.κ. Πολύβιο Καραολίδη και Νίκο Πανουσόπουλο για την πολυετή συνεισφορά τους στην υλοποίηση του έργου της ΕΕΔΕ. Τέλος, για τον ίδιο λόγο τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στον απερχόμενο πρόεδρο του Τμήματος Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Σταυρόπουλο
Χορηγός της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΔΕ ήταν η Genesis Pharma.