Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016
Μπαίνει στην Ελλάδα η Walmart;
Bookmark and Share
Σε κατ' αρχήν συμφωνία με τη Walmart, για την είσοδο του αμερικανικού retailer στην Ελλάδα, έχει φτάσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλαγας Α.Ε. 3Β Markets!

Για είσοδο του αμερικάνικου retail κολοσσού Walmart στην ελληνική αγορά με μια συνεργασία - έκπληξη κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική». Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του γενικού διευθυντή της βορειοελλαδικής εταιρείας λιανεμπορίου Βασίλαγας Α.Ε. 3Β Markets, Κώστα Βασίλαγα, ο οποίος αναφέρει πως η Βασίλαγας Α.Ε. 3Β Markets έχει καταλήξει σε αρχική συμφωνία με τη Walmart για την υλοποίηση κοινής επένδυσης (joint venture), ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά, με συμμετοχή των δύο πλευρών εξ ημισείας (50%-50%).

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η συνεργασία δεν θα αφορά μόνο στο κλασικό κομμάτι των σουπερμάρκετ τροφίμων ποτών καθημερινών ειδών, που δραστηριοποιείται η βορειοελλαδική εταιρεία, αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους λιανικής, όπως ηλεκτρικά είδη, ρούχα, αυτοκίνητα κ.ο.κ., στους οποίους η αμερικανική πολυεθνική διαθέτει δραστηριότητα».

Επίσης, σημειώνεται πως «η αφετηρία του εγχειρήματος θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη, με αναμενόμενη έναρξη δραστηριότητας από τα μέσα του 2013» και πως στο «εν λόγω project, για το οποίο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών για θέματα όπως η ιδιοκτησία των ακινήτων, ενδέχεται σύμφωνα με τον κ. Βασίλαγα να ενταχθεί και το μεγάλο άνοιγμα που n Βασίλαγας 3Β Markets δρομολογεί στην ελληνική αγορά, με κάθοδό της στην Αθήνα, αλλά και δυναμική επέκτασή της στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο με τη δημιουργία των δύο νέων μεγάλων καταστημάτων, αλλά και με τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με συνολικό ύψος επενδύσεων της τάξης των 50 εκατ. ευρώ για την τριετία 2012-2014».

Ερωτηματικά γεννά η πιθανή συνεργασία

Η ενδεχόμενη συνεργασία της Walmart με την αναπτυσσόμενη μεν, μικρού μεγέθους και τοπική δε, εταιρεία Βασίλαγας Α.Ε. 3Β Markets, προκαλεί κάποια ερωτηματικά. Αιτία το γεγονός πως η Walmart αποτελεί τον μεγαλύτερο retailer στον κόσμο με περισσότερα από 5.000 καταστήματα και πάνω από 138 εκατομμύρια πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, με βασικό αντικείμενο δραστηριοποίησης την υλοποίηση μεγάλων καταστημάτων (big boxes) και εμπορικών κέντρων. Mόνο για το τρίτο τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3,64 δισ. δολαρίων…

Από την άλλη, η Βασίλαγας Α.Ε. 3Β Markets στο πολύ θετικό για αυτήν 2011 είχε τζίρο 22,9 εκατ. ευρώ (αύξηση 47,8% σε σχέση με το 2010) και κέρδη προ φόρων που άγγιξαν τα 62.503 ευρώ (αύξηση 151% συγκριτικά με τα 24.811 ευρώ του 2010).


Tempo OMD: Μετά τα specs, κέρδισε και το φλουρί της ΕΔΕΕ
Κογιότ
Ενημερωτικό Newsletter
Εισάγετε το e-mail σας εδώ:
Διαφημιστική εταιρεία: SOHO SQUARE
Διαφημιζόμενος: AEGEAN AIRLINES
Powered by wedia digital agency